Jeugdleider Marieke: “Gelovig of niet, iedereen is welkom”

Geplaatst op 02/12/2016 10:17

Marieke Bor is al jaren Rock Solid-leider in de PKN-gemeente in Goudriaan, een heel klein dorpje met iets meer dan duizend inwoners. Praktisch alle tieners uit het dorp zitten op de club.

 

marieke-bor-018-mcklin-fotografie-klein

 

Voor iedereen

“Onze Rock Solid-club is een combinatie van groep achters en eersteklassers. Elk jaar krijgen alle leerlingen uit groep 8 van de basisschool een persoonlijke uitnodiging van Marieke in de bus.” Het was voor haar logisch om ook jongeren van buiten de kerk uit te nodigen. “Als je hier iets organiseert, dan doe je dat voor iedereen, gelovig of niet. Iedereen is welkom.”

 

Eigen verhaal

De Rock Solid-club is de plek waarop de tieners wekelijks hun vrienden ontmoeten. De meeste tieners krijgen via school of thuis iets mee van het geloof. Toch gaat het op de clubavond verder, vertelt Marieke: “Er is onder jongeren heel veel openheid. In de Preek van de Week word ik uitgedaagd om mijn eigen verhaal te vertellen. Dat raakt ze. Zo hadden we eens een avond over zorgen. Na afloop gingen we samen in een kring te bidden. Iedereen bad mee. We sloegen stijl achterover. Dat was prachtig!”

 

Niet perfect

“Het is vooral zaaien. Ik kan laten zien wat het geloof voor mij betekent en dat het ook iets kan betekenen voor hen. Dus wees trots op je geloof, want je hebt iets te bieden! Je hoeft niet eerst perfect te zijn. Als je daarop moet wachten, gebeurt er nooit wat. God kan mooie dingen doen met mensen die niet perfect zijn.”

 

 

 

< Terug naar het overzicht