Aanvullend

Naast deze twee SOLID en STEADY lijn programma’s hebben we ook een aanvullend product, onze tienerdienst van het theater Switch, dat een impuls kan geven aan je jeugdwerk.

Youth for Christ jongerendienst ‘Doen, durven en de Waarheid’

Een theatrale, interactieve viering over angst en vertrouwen.

“ Nou eh, God, ik weet niet zo goed hoe dit werkt, bidden, dus ik doe maar wat, ok? Daar gaan we dan… Weet je, ik ben bang dat ik ooit nog een keer iemand per ongeluk doodsla ofzo… nou ja, ik weet het niet hoor, met mijn toekomst, met Sophie, met mijn leven… jij bent God toch? Kan jij niet wat regelen ofzo?”

* Fragment uit Theaterstuk ‘Doen, durven, of waarheid’

Vanaf 2015 biedt Youth for Christ een tienerdienst aan voor kerken in Nederland. De dienst is specifiek gericht op jongeren van 12 tot 18 jaar.

Thema

Het thema van de tienerdienst is de angst die je leven negatief kan beïnvloeden. Hier tegenover staat Jezus die je uitnodigt om niet bang te zijn en door je angsten heen Hem te vertrouwen.

Onderdelen

De viering duurt 75 minuten en bestaat uit een theaterstuk, muziek, schriftlezingen, een korte overdenking en verschillende interactieve gebedsvormen.

Samenwerking

Youth for Christ kan de gehele tienerdienst aanbieden en verzorgen, maar betrekt graag de kerk (en met name de jongeren uit de kerk) bij de uitvoering. Onderdelen die de jongeren kunnen uitvoeren zijn de muziek (d.m.v. een band/combo/pianist), het lezen uit de Bijbel en het verzorgen van ministry-gebed als een van de gebedsvormen. De keuze van de liederen, het begin van de dienst en de zegen aan het eind worden in overleg met de kerk ingevuld.

Informatie en Boeking

Kosten voor een tienerdienst bedragen €450,-, reiskosten €0,50/km en €30,- voorrijkosten. De dienst wordt maximaal 1 zondag per maand uitgevoerd dus wees er snel bij. Voor meer informatie en boekingen, neem contact op met iemand van Switch via 0343-515744, of mail naar [email protected]

“Meteen sprak Jezus: Blijf kalm, ik ben het, wees niet bang!”

* Mattheus 14:27