Workshops

In Nederland komt 80% van de jongeren zelden of nooit meer in een kerk. Hoe kunnen we iets betekenen voor die jongeren? En hoe beteken je iets voor randkerkelijke jongeren die nog wel een link met jouw kerk hebben? Per jaar verzorgen wij tientallen workshops op locatie. Wij komen ook graag naar jouw gemeente om met je mee te denken.

Ons workshopaanbod is gericht op jeugdleiders en ieder ander die vanuit de kerk werkt met en voor tieners en jongeren. Het aanbod bestaat uit 12 workshops. Drie hoofdlijnen De Toolbox, De Vrijwilliger en De Missionaire Kerk, met elk 4 thema’s. De workshops zijn goed in te zetten als opening of afsluiting van een jeugdwerkseizoen.

De Toolbox

Praktische kennis en vaardigheden voor vrijwilligers.

1. Toolbox 1. Hoe krijg ik grip op de groep?
  2. Toolbox 2. Help! Waar vind ik vrijwilligers?
  3. Toolbox 3. Hoe leer ik jongeren écht kennen? Hoe kom ik dat stapje verder (in gesprek)?
  4. Toolbox 4. Hoe bouw ik relaties met jongeren op straat?
De Vrijwilliger

De persoonlijke (geloofs-)ontwikkeling van vrijwilligers.

1. Vrijwilliger 1. Hoe groei ik in (jeugd)leiderschap?
  2. Vrijwilliger 2. Hoe krijg ik meer impact in het jeugdwerk en de levens van jongeren?
  3. Vrijwilliger 3. Hoe kan ik geïnspireerd en gemotiveerd blijven in mijn jeugdwerk?
  4. Vrijwilliger 4. Hoe krijgen wij een DreamTeam met meer TeamSpirit?
De Missionaire Kerk

De beweging van de kerk richting missionair jongerenwerk.

1. Missionaire Kerk 1. Buurtgericht jeugdwerk: wat & hoe?
  2. Missionaire Kerk 2. Wat willen we bereiken met het jeugdwerk en hoe komen we daar?
  3. Missionaire Kerk 3. Wat zijn de 6 eigenschappen van een kerk met impact op jongeren?
  4. Missionaire Kerk 4. Hoe krijg ik support voor mijn project?

Aan de slag
Wil je een workshop boeken? Doe dan een online boekingsverzoek. Je kunt ook een gratis brochure met meer informatie aanvragen.