Youth for Christ Tour helpt kerken ‘vertrekken’

Wat gebeurt er als kerken ‘vertrekken’? Als gemeentes naar buiten gaan, en samen met hun eigen jeugd gaat optrekken met niet-kerkelijke tieners? En hoe gaat dat samen met de al bestaande initiatieven voor jongeren in een stad of dorp? Dat zijn de vragen waar de Youth for Christ Tour 2017 op inzoomt. Van februari t/m april hebben wij op 12 plaatsen een programma voor kerken, jeugdleiders en pioniers.

Programma*

Per plaats hebben we een afgestemd programma waarbij ontmoeting, vieren en toerusting centraal staan. De deelnemers kunnen o.a. kiezen uit twee workshops: ‘Zes eigenschappen van een kerk met impact’ en ‘Bestemming onbekend’. Elmer Verweij, projectleider: “Ontmoeting en samenwerking met andere jeugdleiders maakt jouw jeugdwerk sterker. In jouw dorp, stad en regio zijn er meer bevlogen jeugdleiders en pioniers. In de ontmoetingen kunnen we verhalen delen en elkaar bemoedigen. Netwerken worden groter en relaties hechter. Dat is veel waard”.

‘6 eigenschappen van een kerk met impact op jongeren.’
Youth for Christ gelooft dat élke kerk een positieve impact kan hebben op de levens van jongeren. Maar hoe komt het dat de ene kerk leegloopt, terwijl bij een andere kerk de jongeren staan te dringen? In deze workshop ga je aan de slag met 6 eigenschappen van een kerk die impact heeft op jongeren. Je ontdekt hoe je jongeren op verschillende gebieden van het kerk-zijn kunt dienen en betrekken. Je leert hoe je, door Jezus centraal te zetten als kerk, jongeren kunt helpen groeien. Lees in dit artikel alvast wat meer.

‘Bestemming Onbekend’
Hoe kom je in contact met jongeren en hoe bouw je relaties met hen op? Hoe kun je jongeren helpen een stapje verder te komen in hun geestelijke reis? En hoe kun je jongeren actief betrekken in het jongerenwerk, waardoor zij kunnen groeien? Daar ga je in deze workshop actief mee aan de slag. Ga mee op reis met jongeren! En ontdek op welke manier God aanwezig is in hun leven, en hoe jij hen een stapje verder kunt helpen.

Tourdata

*Het verschilt per locatie hoe het programma is ingericht, er zijn avondprogramma’s en dagprogramma’s